ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ερχόμενη Πέμπτη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Παπαγγελόπουλος

Την ερχόμενη Πέμπτη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Παπαγγελόπουλος
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μετατεθεί κατά μια εβδομάδα η προγραμματισμένη για την Πέμπτη ακρόαση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μετά την αναβολή της σημερινής προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για θέματα Δικαιοσύνης και διαπλοκής, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να «πάει πίσω» και η συνεδρίαση στην επιτροπή, στην οποία είχαν κληθεί να ενημερώσουν οι κ.κ. Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Τη σύγκληση της επιτροπής είχε ζητήσει η ΝΔ μετά τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας η ΝΔ, ενώ την αντίθεσή τους με την μετάθεση της συζήτησης εξέφρασαν και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Βουλευτές σχολίαζαν πως είναι προφανής η πρόθεση της κυβέρνησης να σύρει ο Αλέξης Τσίπρας το χορό των αποκαλύψεων στη Βουλή. Κυβερνητικές πηγές άλλωστε, διέρρεαν ότι ο πρωθυπουργός θα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός στην ομιλία του, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα γύρω από τα θέματα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας της γαλάζιας Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας η αναβολή της συζήτησης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δείχνει σοβαρή αδυναμία του Κοινοβουλίου να υπερασπιστεί το δικό του ρόλο, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει τη διαδικασία.

Υπέρ της αναβολής της ακρόασης των κ.κ. Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων και κατά η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Παρών δήλωσε το ΚΚΕ.

Η συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ