ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Η Ειδομένη μέσα στον επόμενο μήνα θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία

Μουζάλας: Η Ειδομένη μέσα στον επόμενο μήνα θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποσυμφόρηση της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην Ειδομένη, προανήγγειλε στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας.«Η Ειδομένη μέσα στον επόμενο μήνα θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημειώνοντας ωστόσο, πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με μαγικό τρόπο.

Στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ ο Γιάννης Μουζάλας που βρέθηκε αντιμέτωπος με τη σφοδρή κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για διαχειριστική ανεπάρκεια, απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να βάλουν πλάτη, ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία που υπογράφηκε. «Είναι μια καλή συμφωνία, αλλά πολύ δύσκολη, πρόκειται για το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έκανε η κυβέρνηση εδώ και καιρό και λέει ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα και αυτή πρέπει να το λύσει», είπε, ζητώντας παράλληλα από τη ΝΔ να μην χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα στην αντιπολιτευτική της τακτική, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση.

Νωρίτερα, βουλευτές της ΝΔ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, αποφεύγοντας πάντως, να ζητήσει την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα για τις δηλώσεις του για τα Σκόπια.

«Παρά τις επιπόλαιες θριαμβολογίες του κ. Τσίπρα, ο βαλκανικός διάδρομος είναι σφραγισμένος και η Ελλάδα μετατράπηκε σε χώρα καταυλισμό», ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε στρατηγική τακτική και σχέδιο. «Ανοίξατε τα σύνορα για να φτάσουμε σήμερα σε μια συμφωνία που δεν ξέρετε πως θα εφαρμοστεί», είπε.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης κοινού τόπου με την αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως παρά τα όσα λέγονται, η πολιτεία είναι παρούσα.

Την ώρα που για τους ΑΝΕΛ το θέμα Μουζάλα παραμένει ανοικτό, ο βουλευτής τους, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής τίμιο, δουλευταρά και καθαρό, που λειτουργεί ως πρότυπο.