ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουδείς από τους τέσσερις υποψηφίους της ΝΔ ξέρει ποιος προηγείται στην κούρσα

Από τη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων στη Βουλή. Στη φωτογραφία οι 3 εξ αυτών ΑΠΕ-ΜΠΕ Αλέξανδρος Μπελτές

Σε ομιχλώδες τοπίο κινούνται στη ΝΔ οι τέσσερις υποψήφιοι καθώς από τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους και οι οποίες διεξάγωνται πλέον τακτικά δεν μπορούν να «βγάλουν άκρη» για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Και αυτό γιατί τα νερά είναι τελείως αχαρτογράφητα και τα πάντα θα κριθούν από το πόσοι και ποιοι θα πάνε τελικά στις 22 Νοεμβρίου στις κάλπες. Ολοι πάντως συμφωνούν πως οι παράγοντες που θα επηράσουν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολλοί καθώς ακόμα και ο καιρός που θα επικρατήσει στη χώρα ενδέχεται να ευνοήσει κάποιους περισσότερο και κάποιους λιγότερο.

Από τις προεκλογικές κινήσεις πάντως μέχρι τώρα φαίνεται πως ο Βαγγέλης Μειμαράκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης έχουν ρίξει το βάρος τους στη Βόρειο Ελλάδα, εκεί δηλαδή όπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας λογικά θα έχει ένα προβάδισμα.

Από την άλλη ο κ. Τζιτζικώστας έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ συνεντεύξεων σε τοπικά και όχι μόνο κανάλια με στόχο να παρουσιάσει τις θέσεις του για την επόμενη μέρα και να απαντήσει στους πολιτικούς του αντιπάλους που τον κατηγορούν πως γενικά αποφεύγει να εκτίθεται. Μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας αποκάλυψε πως σκέφτεται σοβαρά να προτείνει τους συνυποψηφίους του Μητσοτάκη και Γεωργιάδη για τις θέσεις Αντιπροέδρων στο κόμμα σε περίπτωση που βγει νικητής.

Την πρόταση αυτή έσπευσε πάντως να την απορρίψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και επαναφέρει το θέμα της τηλεοπτικής μονομαχίας μεταξύ των τεσσάρων. Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να κινείται στη λογική του σκληρού ροκ απέναντι στην κυβέρνηση και μάλιστα χθες κατά την παρουσίαση του προγράμματος του εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας
χαρακτηριστικά:

«Θα τους πολεμήσουμε. Θα τους κυνηγήσουμε σκληρά και στο τέλος ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει». Ο κ. Γεωργιάδης εξήρε το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι εάν ο
ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές, η Ελλάδα θα είχε βγει από το μνημόνιο και θα είχε εισέλθει στις αγορές, ενώ παρουσίασε 7 προτάσεις για τη νέα Νέα Δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης από την πλευρά του συνεχίζει να κινείται θεσμικά έχοντας και το ρόλο του Προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Μειμαράκης ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Βόρειο Ελλάδα και επιστρέφει στην Αθήνα όπου και θα τοποθετηθεί στη Βουλή για το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης