ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αδημονώ να καταλήξουμε σε μια αξιόπιστη συμφωνία

REUTERS/ FRANCOIS LENOIR

Αδημονώ να καταλήξουμε σε μια αξιόπιστη συμφωνία, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπτρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

"Αδημονώ να καταλήξουμε σε μια αξιόπιστη συμφωνία έτσι ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε ή ακόμη και να άρουμε τις παράνομες ροές μεταναστών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά, αλλά ταυτοχρόνως να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα νομικό πλαίσιο στιβαρό έτσι ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες από την Τουρκία να προσεγγίσουν την Ευρώπη εν γένει", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Αυτό σημαίνει να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ενός αξιόπιστου μηχανισμού μετεγκατάστασης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζω ότι οι αποφάσεις οι οποίες θα παρθούν απόψε να είναι απολύτως στο πλαίσιο του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, της συνθήκης της Γενεύης και του ευρωπαϊκού κεκτημένου", σημείωσε ακόμα.

"Αναμένω σήμερα να ληφθεί μια απόφαση έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική αρωγή προς την Ελλάδα σ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ιδιαιτέρως λαμβάνοντας υπόψη τα βόρεια σύνορά μας και συγκεκριμένα αναφέρομαι στην Ειδομένη", τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης