ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Να καλλιεργήσει τα γαλλικά του ο κ. Σκρέκας

Μαξίμου: Να καλλιεργήσει τα γαλλικά του ο κ. Σκρέκας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Απάντηση στον Κώστα Σκρέκα εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που υιοθετούσαν δημοσιεύματα σχετικά με την ύπαρξη κοινού ανακοινωθέντος από τη συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ όπου αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι η επίμαχη φράση υπήρχε στο κοινό ανακοινωθέν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του περασμένου Σαββάτου που έγινε στο Παρίσι και στην οποία συμμετείχε ως παρατηρητής ο Αλέξης Τσίπρας.

Το Μαξίμου σημειώνει: «Θα συνιστούσαμε στον κύριο Σκρέκα να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις γαλλικής γλώσσας ώστε να μπορεί να κατανοήσει ότι το υποτιθέμενο «κοινό ανακοινωθέν» στο οποίο αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” δεν είναι παρά δηλώσεις του Γάλλου προέδρου αναρτημένες σε βίντεο και κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας. Θα του συνιστούσαμε επίσης να αποφεύγει να βασίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται. Στη Νέα Δημοκρατία θα συνιστούσαμε να φροντίσει να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα και καταρτισμένα στελέχη της».

«Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει για ποιο λόγο Έλληνας Πρωθυπουργός σε κοινή επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε με τον Γάλλο ομόλογο του, Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας.

Πάντως η ελληνίδα ανταποκρίτρια στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά σημειώνει ότι το "κοινό ανακοινωθέν" είναι στην πραγματικότητα απομαγνητοφώνηση ομιλίας του Φρανσουά Ολάντ