ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πάνος Καμμένος για την ΠΓΔΜ

Σάλος έχει προκληθεί στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης από την εν τη ρύμη του λόγου αναφορά του κ. Καμμένου στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Ο υπουργός Άμυνας υπέπεσε στο ίδιο γλωσσικό λάθος για το οποίο ζητά την παραίτηση του κ. Μουζάλα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούσαν να το αφήσουν ασχολίαστο.

Δείτε ορισμένες από τις αντιδράσεις:

Εν τω μεταξύ, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας συζητήθηκε εκταταμένα το ζήτημα που προέκυψε με τον Γιάννη Μουζάλα και την επιμονή του Πάνου Καμμένου για παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης μετά την αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο "Μακεδονία".

Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης για Μουζάλα, υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση για την τετραετία, είπε ο Πάνος Καμμένος

Το θέμα Μουζάλα παραμένει στο τραπέζι για τους ΑΝΕΛ, ενώ ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τους κ. Γιώργο Παπανδρέου και Μαρία Ρεπούση ότι, με αφορμή την αναφορά Μουζάλα, βρήκαν ευκαιρία να βγουν από το "χρονοντούλαπο της ιστορίας διάφοροι εθνομηδενιστές".

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος υποστήριξε στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ότι την Τρίτη , στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή θα δοθούν "ονόματα και διευθύνσεις για το θέμα της διαπλοκής".

Όλο το χθεσινό παρασκήνιο

Καμμένος και Τσίπρας είχαν χθες διπλή επικοινωνία καθώς ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να βρει λύση στο ζήτημα που προέκυψε.

Σύμφωνα οι δύο συμφώνησαν να συζητήσουν και πάλι το επίμαχο θέμα μόλις επιστρέψουν από τα ταξίδια τους, ο μεν πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις ΗΠΑ.

Κύκλοι του Μαξίμου έλεγαν, με αφορμή διαρροές πως ο Πάνος Καμμένος μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα από το Πεντάγωνο, πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «ασκεί πιέσεις για την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από τον κ. Μουζάλα

Στο μεταξύ, υπήρχε ανοιχτός ένας δίαυλος επικοινωνίας στελεχών του Μαξίμου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε μία προσπάθεια να κάμψει την σκληρή στάση του και να βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης.

Επίσης, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει καμία απόφαση ως προς το θέμα Μουζάλα, διατηρώντας επιφυλάξεις για το εάν στο τέλος θα βρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός εκτός κυβέρνησης. Στο Μαξίμου υπάρχουν φωνές που πιστεύουν ότι ο Πάνος Καμμένος «φούσκωσε» το όλο θέμα δίνοντάς του μεγάλες διαστάσεις, επομένως ο ίδιος θα πρέπει να φροντίσει να πέσουν οι τόνοι, ενδεχομένως μέσα και από μία αναδίπλωσή του.

Το θέμα πάντως παραμένει ανοιχτό και πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης