Άγρια κόντρα Γεραπετρίτη - Ραγκούση για την υπόθεση Λιγνάδη
Ανανεώθηκε:
Μια γεύση της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών, την Πέμπτη, όπου ο πρωθυπουργός πρόκειται να ενημερώσει τη Βουλή για τα θέματα της επικαιρότητας με αφορμή τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Λιγνάδη, «πήρε» σήμερα στη Βουλή.
Η κυβέρνηση, που δέχεται σφοδρές επικρίσεις και κατηγορείται για κουκούλωμα της υπόθεσης, πέρασε στην αντεπίθεση με τον παριστάμενο υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο την κριτική, επιμένοντας πως η Λίνα Μενδώνη ζήτησε αμέσως την παραίτησή του. Κάλυψε την υπουργό Πολιτισμού, λέγοντας ότι έχει επιτελέσει άξιο έργο και έχει απεμπλέξει τεράστια προβλήματα στο χώρο του πολιτισμού.
«Τι καταμαρτυρείται στην κ. Μενδώνη; Ότι δεν είχε καλό επικοινωνιακό χειρισμό; Αναφερθήκατε σε συγκάλυψη; Γνωρίζαμε εμείς ότι ο άνθρωπος είναι αυτής της ποιότητας και τον διορίσαμε; Υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι τον ξέραμε και τον διορίσαμε;», ήταν ερωτήματα που έθεσε και επιτέθηκε με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ για το hashtag που ταυτίζει τη ΝΔ με παιδεραστές.
Κάλεσε ακόμη, την αξιωματική αντιπολίτευση είτε να αποκηρύξει τον Κώστα Βαξεβάνη για όσα ισχυρίζεται, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, είτε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και να αποκαλέσει τους βουλευτές της ΝΔ παιδεραστές, αναφερόμενος στο hashtag «ΝΔ παιδεραστές».
Καταδίκασε τη χυδαιότητα του hashtag ο Γιάννης Ραγκούσης, καλώντας με τη σειρά του τον Γιώργο Γεραπετρίτη να καταδικάσει τη χυδαιότητα Χρυσοχοΐδη -όπως είπε- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι.
«Είστε ο πρωτομάστορας του συμψηφισμού κύριε Ραγκούση. Γίνεστε αγωγός δημαγωγίας. Πείτε μου ποια η σχέση αυτού που λέτε με τη συζήτηση η οποία διεξάγεται εδώ σήμερα», διερωτήθηκε ο κ. Γεραπετρίτης και συμπλήρωσε ότι η υπουργός Πολιτισμού ζήτησε εξ’ αρχής την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαπόμπευσή του.
«Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά, αυτό ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.
Στις αιτιάσεις του κ. Ραγκούση ότι δεν διατάχθηκε κατ’ οίκον έρευνα και δεν έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικά αρχεία, ενώ υπήρξε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου κι αυτό ισχύει για όλους.
Ο υπουργός Επικρατείας έκανε ακόμη, λόγο για κοινωνικό απόστημα που διατρέχει όλη την κοινωνία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το σύνολο της εργασίας και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα δημιουργήσει το πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την αποκάλυψη και θα προστατεύει τα θύματα, προσθέτοντας ότι η υπόθεση Λιγνάδη αποκαλύφθηκε επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης και επί ημερών αυτής της κυβέρνησης θα δικαστεί.
Αναφορικά με την υπόθεση Κουφοντίνα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε πως:
«Το κράτος δίκαιου ισχύει για τον Κουφοντίνα αλλά όχι για τον Λιγνάδη; Υπάρχει ευνοούμενη πολιτεία η οποία να δίνει δικαίωμα στον καταδικασθέντα να επιλέγει τον τρόπο που θα κρατείται; Ας μας πει αν θέλει να πάει και σε σουίτα», είπε.