ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράλληλη αντιπολίτευση για τα ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη

Παράλληλη αντιπολίτευση για τα ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευοταν από τον Ειδικό Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος, βουλευτή Α’ Αθηνών Βασίλη Κικίλια, και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα MOTION TEAM/Βασίλης Βερβερίδης

Παράλληλα με τη σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στην κυβέρνηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη ΝΔ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να αναδεικνύουν την κυβερνητική ανικανότητα όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας, αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη.

Σε αυτή τη λογική ο πρόεδρος του κόμματος θα επισκεφθεί σήμερα στις 10:30 το πρωί το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς θέλοντας να επισημάνει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επικρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για κομματικές επιλογές στις διοικήσεις των νοσοκομείων και δραματικές ελλείψεις. Χθες βράδυ με την επιστροφή του από την Ειδομένη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ από όπου και εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό κατηγορώντας την πως «παραμένει αμήχανη και πλήρως αναποτελεσματική, χωρίς συγκροτημένη αποτρεπτική πολιτική και χωρίς κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης”.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφερόμενη στην Ειδομένη κάνει λόγο για “κολαστήριο” και τόπο αβάστακτης δοκιμασίας συνανθρώπων μας, που ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή, όπου περίπου 12.000 άνθρωποι υποφέρουν σε συνθήκες πρωτόγνωρες μέσα στη βροχή και τη λάσπη. “Δυστυχώς, όμως, η Κυβέρνηση και το κράτος είναι απόντες. Ο κ. Τσίπρας επιστρατεύει εύκολα λόγια, αλλά αποδεικνύεται ανύπαρκτος στις πράξεις.

Η δραματική κατάσταση στην Ειδομένη δε μπορεί να συνεχίζεται. Ούτε για μια ημέρα. Ο κίνδυνος είναι ήδη μεγάλος” τονίζει η ΝΔ επισημαίνοντας τη δήλωση του Προέδρου του κόμματος με την οποία ζητά από την κυβέρνηση να
εκπονήσει άμεσα σχέδιο οργανωμένης εκκένωσης του χώρου και άμεσης μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε χώρους με στοιχειώδεις υποδομές αξιοπρεπούς διαμονής, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ