ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο

Βαρουφάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο
INTIME NEWS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στην εκτίμηση ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποδειχθεί το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο, προέβη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 υποστήριξε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποδειχθει το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον διπλό - όπως είπε - πολιτικό στόχο του Ταμείου Ανάκαμψης, λέγοντας πως προσπαθεί να ρίξει στα μάτια των πολιτών και να χρησιμοποιηθεί και ως ευκαιρία για άλλη μια φορά υπέρ των λίγων. «Ένα ταμείο που είναι υπεραρκετό για να γίνουν πολύ πλουσιότεροι οι λίγοι που είναι ήδη πολύ πλούσιοι και μακροοικονομικά, δημοσιονομικά και κοινωνικά ασήμαντο, που συνιστά τον χειρότερο συνδυασμό αποδομητικού χαρακτήρα με κοινό χρέος χωρίς δημοσιονομική ένωση», είπε και πρόσθεσε πως «το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η προβιά με την οποία περιτυλίγεται ο λύκος της νέας λιτότητας του 5ου μνημονίου».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θα φορτώσει στους πολίτες και αυτά τα 12 δισ. ευρώ τη στιγμή κιόλας που ήδη τους έχει φορτώσει και τις εγγυήσεις στους φίλους της τα αρπακτικά ταμεία, που είναι περίπου άλλα τόσα.

Αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις, πρότεινε αντί να δοθούν εκατομμύρια σε εταιρείες συμβούλων, να υπάρξει ένας απλός αλγόριθμος και να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τους λογιστές με μια μικρή αμοιβή, ώστε να γίνουν αυτοί οι υπολογισμοί και να δίνονται προσωρινά τα 2/3 της σύνταξης τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ