ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ενημέρωσε ο Κατρούγκαλος την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος προκείμενου να ενημερώσει για τις αλλαγές που επέρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας μίλησε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για "εθνική σύνταξη ίση για όλους", χωρίς ωστόσο να εισέλθει σε λεπτομερή αριθμητικά στοιχεία.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κατρούγκαλος δεν παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία και ως εκ τούτου δεν προέκυψαν αντιδράσεις.

Έδωσε μόνο γενικές κατευθύνσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ανοιχτό παραμένει ακόμα το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων.

Σε επιστολή της προς τον κ. Κατρούγκαλο πάντως σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας τάσσεται κατά της οποιαδήποτε αυξητικής μεταβολής του μη μισθολογικού κόστους μέσα στο 2015, αναφερόμενη στα σενάρια για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Αναφέρει ότι αυτή δεν θα επιφέρει αντίστοιχα ισοδύναμα αποτελέσματα στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ το κόστος εφαρμογής του μέτρου εκτιμά ότι θα προκαλέσει αύξηση των απολύσεων, της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας.

Ο Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο CNN Greece είχε τονίσει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων επισημαίνοντας τη σημασία θεσμοθέτησης εθνικής σύνταξης που θα προστατεύει από τη φτώχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης