ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνεδρίαση της Εφορευτικής την Πέμπτη

Kεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην Λεωφ. Συγγρού, Αθήνα Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε νέα συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ θα προσπαθήσει να καθορίσει την ημερομηνία των εκλογών καθώς, ούτε χθες βγήκε λευκός καπνός από τα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού.

Το κλίμα, πάντως, στη συνάντηση, παρουσία και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων, ήταν καλό και όπως φαίνεται οι κάλπες θα στηθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 15 Νοεμβρίου, κάτι που πλέον είναι πολύ πιθανό καθώς στις 8 του μηνός θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο Κλασσικός Μαραθώνιος. Στη ΝΔ θεωρούν ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει και επαναληπτικός γύρος, αν ο νικητής δεν λάβει το 50% των ψήφων. Σε αυτή την περίπτωση, η δεύτερη ψηφοφορία θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου.

Οι “φίλοι” φέρνουν τριβές

Ένα θέμα που προκαλεί πάντως διαφωνίες μεταξύ των συνυποψηφίων έχει να κάνει με το χρηματικό αντίτιμο που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ψηφοφόροι. Έχει ήδη κατατεθεί πρόταση, κυρίως από στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μειμαράκη, ψηφοφόροι που δεν είναι μέλη της ΝΔ να πληρώνουν ένα υψηλότερο τίμημα που μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 20 ευρώ. Στόχος αυτής της πρότασης είναι να περιοριστεί ο αριθμός των μη μελών της ΝΔ που θέλουν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με τους τεχνικούς συμβούλους έτσι ώστε την Πέμπτη, στη νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν καθώς και για τα μέρη και των αριθμών των καλπών που θα στηθούν. Τις επόμενες μέρες θα καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων κάθε υποψηφίου αλλά και δημόσιες ανοιχτές συζητήσεις μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πάντως είναι ο πρώτος που ξεκινά περιοδείες στην επαρχία. Πρώτος σταθμός του η Πάτρα, την Παρασκευή και το Σάββατο τα Ιωάννινα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης