ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι ο Τσίπρας μετά από πρόσκληση του Ολάντ

Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατικών ηγετών, που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου μεταξύ 10.30 – 13.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, θα στρέφεται γύρω από το προσφυγικό και την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, τις επενδύσεις, τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη σε συνδυασμό με τα κοινωνικά δικαιώματα.

Προσκεκλημένοι είναι οι Πρόεδροι κυβερνήσεων και συμμετέχοντες σε κυβερνήσεις συνασπισμού που εντάσσονται στην ευρωομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, καθώς και ευρωπαίοι αξιωματούχοι της ίδιας ομάδας. Δεν έχουν προσκληθεί αρχηγοί κομμάτων της ευρωομάδας, που δεν συμμετέχουν σε κυβερνήσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί στην συνάντηση ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αριστεράς σε κυβερνητικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Στην συνάντηση αναμένεται να τεθούν τα ερωτήματα του αναπροσανατολισμού του ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού χώρου σε πιο αριστερή κατεύθυνση, η σύγκλιση με την Αριστερά, καθώς και η συγκρότηση ενός προοδευτικού πολιτικού πόλου που θα αποτελέσει ουσιαστικό αντίβαρο στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Στην συνάντηση, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετηθεί στο ζήτημα της λιτότητας, καθώς και στο ζητούμενο της οριοθέτησης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην ακροδεξιά ρητορική στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, προσέρχεται στη συνάντηση με πρόθεση να ενισχύσει με τις προοδευτικές κυβερνήσεις, δεσμούς, που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα πάνω στο ζήτημα της σύγκρουσης με την πολιτική της λιτότητας.

Σήμερα, Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση προσωπικοτήτων του αριστερού, ριζοσπαστικού και οικολογικού χώρου, με θέμα «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης