ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβάζει τους τόνους κατά ΝΔ το Μαξίμου

Ανεβάζει τους τόνους κατά ΝΔ το Μαξίμου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το Μαξίμου φαίνεται ότι επιλέγει την σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύοντας ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει σχεδιαςμό αντιπαράθεσης ή οδηγείται αναγκαστικά σ΄αυτήν υπό την πίεση των ακροδεξιών στοιχείων του κόμματος.

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Νέα Δημοκρατία η κυβέρνηση διαπιστώνοντας όπως καταγγέλλει προσπάθεια αμισβήτησης ή ακόμη και υπονόμευσης των κυβερνητικών χειρισμών με αιχμή το προσφυγικό.

Το Μαξίμου θεωρεί πως ο Κ. Μητσοτάκης από την εθνική γραμμή για το προσφυγικό έχει περάσει σε φθηνή μικροπολιτική γραμμή και επιδίδεται σε μία προσπάθεια δημιουργίας πρόχειρων εντυπώσεων χωρίς καν να έχει ζητήσει η ΝΔ επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηςη.

Η κυβέρνηση υπερτονίζει την λειτουργία αυτών των στοιχείών στο εσωτερικό της ΝΔ και θεωρεί ότι ο πρόεδρός της για να μην αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα θα επιτίθεται στην κυβέρνηση για να ικανοποιεί αυτήν την πλευρά της παράταξης.

Όλα προμηνύουν πως η κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα και πιθανότατα θα σκληρύνει και κατά την συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για θέματα δικαιοσύνης που προκαλεί το Μαξίμου αφού ήδη στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλει αποκαλύψεις για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς για τις οποίες θεωρεί ότι η γαλάζια παράταξη είναι εκτεθειμένη.

Όμως η μεγάλη αντιπαράθεση αναμένεται να σημειωθεί γύρω από το θέμα των αποκαλύψεων στην υπόθεση Τσατάνη όπου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος καταγγέλλεται ότι επιχείρησε παρέμβαση στο έργο της δικαστικής λειτουργού.

Η αντιπαράθεση ενδεχομένως να επεκταθεί και στα θέματα της αξιολόγησης ιδίως εάν η κυβέρνηση υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας αναγκαστεί να προχωρήσει σε κάποιες υποχωρήσεις που θα έρθουν αναπόφευκτα στο φως της δημοσιότητας. Πάντως η κορύφωση αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας στην διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό όπου με βάση την μέχρι σήμερα στάση της αντιπολίτευσης φαίνεται πως η κυβέρνηση θα βρεθεί στο στόχαστρο για τις επιλογές της και για το κατά πόσο εφαρμόζει την εθνική γραμμή που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ