ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο σύνορο ανάμεσα στον επίλογο της πανδημίας και πρόλογο στη μετα-covid εποχή

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο σύνορο ανάμεσα στον επίλογο της πανδημίας και πρόλογο στη μετα-covid εποχή
INTIME NEWS / © Intime p.a.

«Το εμβόλιο είναι το σύνορο ανάμεσα στον επίλογο της πανδημίας και τον πρόλογο στη μετά-covid εποχή. Οι επιλογές μας για το 2021, ενισχύουν τις εφεδρείες κατά της πανδημίας με επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ. Επεκτείνουν τις φοροελαφρύνσεις, προγραμματίζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο προϋπολογισμός είναι αυτός της πρώτης χρονιάς της νέας δεκαετίας. Έχει και στρατηγική διάσταση. Απαντά σε τρέχοντα δημοσιονομικά ζητήματα και μακροχρόνιες στοχεύσεις. Είναι δυναμική εξίσωση με πολλούς αγνώστους. Η εκτέλεσή του συναρτάται από την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Αυτός προϋπολογισμός αποτελεί μέρος της ευέλικτης πολιτικής που ακολούθησε μέχρι τώρα». Αυτό δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, ο οποίος παρεμβαίνει αυτή την ώρα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021.

Δείτε live την τοποθέτηση του πρωθυπουργού

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού

Τα δημόσια έσοδα εξακολουθούν να πηγάζουν από τον κόπο των πολιτών. Η κοινωνία βρίσκεται στο επίκεντρο του Προϋπολογισμού του 2021.

Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε εδώ μέσα, σε αυτή την αίθουσα στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των πολιτών.

Το 2021 ενσωματώνει δύο χρονιές σε μία. Στο α' τρίμηνο επεκτείνονται, εφόσον είναι αναγκαίο, τα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το εμβόλιο καθίσταται το σύνορο ανάμεσα στον επίλογο της πανδημίας και τον πρόλογο της μετα-Covid 19 εποχής.

Οι επιλογές μας το 2021 ενισχύουν τις πολιτικές μας έναντι της πανδημίας με επιπλέον 7,5 εκατ. ευρώ.

Ο Προϋπολογισμός της νέας χρονιάς έχει προσδιορισμένη και στρατηγική διάσταση, καθώς απαντά σε μεσοπρόθεσμα ζητούμενα αλλά και σε μακροχρόνιες στοχεύσεις. Ο αναπτυξιακός του προσανατολισμός συναρτάται με την έξοδο από την παρούσα υγειονομική κρίση.