ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε η αναστολή για την πώληση των «κόκκινων» δανείων

Ψηφίστηκε η αναστολή για την πώληση των «κόκκινων» δανείων
ΑΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Με ευρύτατη πλειοψηφία «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία με την οποία αναστέλλεται μέχρι τις 15 Απριλίου η πώληση των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων. Μόνο το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης επεσήμανε πως δέσμευση της κυβέρνησης παραμένει η αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος με τρόπους που θα διατηρήσουν πολύ υψηλό βαθμό κοινωνικής προστασίας, απορρίπτοντας παράλληλα τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι για τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ευθύνεται η κυβέρνηση. «Πριν τρεις εβδομάδες έφυγαν, ζήτησαν χρόνο και επανήλθαν, που φταίει η κυβέρνηση;», διερωτήθηκε.

Την άποψη ότι η αξιολόγηση εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα, διατύπωσε ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστήριξε ότι «διανύουμε μια βαρουφακειάδα νούμερο 2» με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία».

Την αναγόρευση πρωθυπουργού σε επίτιμο διδάκτορα πανεπιστημίου της Τουρκίας, ειρωνεύθηκε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, λέγοντας ότι οι γείτονες έχουν πολλά να μάθουν για το πως κλείνουν οι τράπεζες και πως 60.000 επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους στην Βουλγαρία. «Θα πρέπει να υπάρξει ειδική διατριβή στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για το πως ο πρωθυπουργός λέει τόσα πολλά ψέματα και οι πολίτες τον ψηφίζουν», σχολίασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιωτικό, αλλά ανήκει στο Επιμελητήριο Σμύρνης, απάντησε ο Γιώργος. Σταθάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ