ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στόχος η βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ

Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ που θα κληθούν να χειριστούν διαδικασίες όπως η επιστολική ψήφος, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή, παρουσιάζοντας την επίμαχη τροπολογία που ξεσήκωσε αντιδράσεις.

«Το ζήτημα είναι όχι απλά η επιβίωση, αλλά η βιωσιμότητα η εταιρείας», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συμπλήρωσε πως στον πυρήνα του σχεδιασμού βρίσκεται ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους με την εθελούσια έξοδο, αλλά και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ από ΕΕΣΥΠ.

«Οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική, χωρίς εσωτερική μεταρρύθμιση στη λειτουργία της εταιρίας εμμέσως θα ήταν βοήθεια σε εκείνους που θέλουν εταιρία να καταρρέει», είπε και χαρακτήρισε αυτονόητες τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε τα ΕΛΤΑ με μηνιαίο έλλειμμα πάνω από 7 εκατ. ευρώ και σήμερα έχει διαμορφωθεί σε περίπου 4,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 70% των εσόδων πηγαίνει για κάλυψη μισθολογικών αναγκών.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαβεβαίωσε πως είναι διασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι.

«Δίνουμε ευκαιρία στους 5.500 εργαζόμενους σε εθελούσια έξοδο ή μετακίνησης και κάλυψης κενών θέσεων εντός της εταιρείας ή μετακίνηση προς άλλο φορέα του δημοσίου. Η εργασία όσων απασχολούνται στα ΕΛΤΑ είναι διασφαλισμένη» υποστήριξε.

Η τροπολογία έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο Μάριος Κατσής από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για fast track και εν κρυπτώ αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τα ΕΛΤΑ σε ιδιωτικό μαγαζί.

Από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, καταλογίζοντας λαθροχειρία στην κυβέρνηση. «Γιατί έπρεπε να περιμένετε 18 μήνες για να φέρετε μία ρύθμιση καρμπόν αντίστοιχη με αυτή που έγινε στη ΔΕΗ; Αργήσατε ή αδιαφορήσατε;», διερωτήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε και το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης