ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις προκάλεσε η τροπολογία για τα ΕΛΤΑ

ΙΝΤΙΜΕ

Αντιδράσεις προκαλεί τροπολογία για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και προβλέπει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και εθελούσια έξοδο για περίπου 2000 εργαζόμενους.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να μην καταθέσει τη ρύθμιση που οδηγεί σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων χωρίς προηγουμένως να τεθεί σε δημόσιο διάλογο και επέκριναν την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα την πανδημία επιχειρεί να «περάσει» σοβαρά θέματα.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για μεγάλη εκκρεμότητα -"δεν είναι τροπολογία στο παρά ένα, τα ΕΛΤΑ είναι στο παρά ένα", είπε και ανέφερε πως σε ότι αφορά στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο μετοχικό σχήμα, υπάρχει ήδη ως ιδιώτης μέτοχος με ποσοστό 10% η Eurobank. «Πρέπει αυτή η επένδυση να γίνει με κριτήρια ιδιώτη επενδυτή, ώστε να πάρει πίσω τα χρήματα του ο Έλληνας φορολογούμενος», ανέφερε και πρόσθεσε πως προβλέπεται αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας για τα έτη 2013-2020. Αναφορικά με τον εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους, είπε πως θα υλοποιηθεί με εθελούσια έξοδο περίπου 2000 εργαζόμενων. Το πλάνο αναμένεται να έχει εκτελεστεί μέσα σε μια 2ετία και η εταιρία να έχει «γυρίσει» σε λειτουργική κερδοφορία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνσης διαβεβαίωσε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι τα ΕΛΤΑ να παραμείνουν σε όλα τα σημεία της επικράτειας και να παραμείνουν ως καθολική υπηρεσία, παντού, με σεβασμό των χρημάτων των φορολογουμένων. Επίσης, προβλέπονται προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου στο μοντέλο της ΔΕΗ.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα, ζήτησε ο Μάριος Κάτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας κόκκινη γραμμή τόσο το θέμα αυτό, όσο και το εργασιακό. Να αποσύρει τη ρύθμιση ζήτησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης