ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί επέστρεψε στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Eurokinissi/ Γιώργος Νικολαϊδης (φωτογραφία αρχείου)

Στον ...τόπο του εγκλήματος επέστρεψε ένα περίπου μήνα μετά την “καθαίρεσή” της από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ως πρώην Πρόεδρος συμμετέχει στο ΔΣ του Ιδρύματος Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και εκλήθη από το Νίκο Βούτση μαζί με όλους όσοι έχουν διατελέσει στο τρίτο πολιτειακό αξίωμα, για να προγραμματίσουν τις δράσεις για το 2016.

Δεν περίμενε ωστόσο, να την βγάλουν όλοι στη σέντρα για την υπολειτουργία έως και αδράνεια του Ιδρύματος το διάστημα που βρισκόταν στο τιμόνι της Βουλής. "Ξεροκατάπινε γιατί δεν είχε απαντήσεις", έλεγε στο CNN Greece πρώην Πρόεδρος της Βουλής που συμμετείχε στη σύσκεψη.

Η ίδια έφθασε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος με τα αιτήματά της ανά χείρας, αφού είναι γνωστή η τυπολατρία της. Σε επιστολή της, μάλιστα, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, που φρόντισε να διανείμει σε όλους τους παριστάμενους, ζητούσε –μεταξύ άλλων- να διευκρινιστεί ποιος είναι ο συντάκτης των ανυπόγραφων σχεδίων του Απολογισμού 2014 και του Προϋπολογισμού 2015, που εστάλησαν προς έγκριση, αλλά και να της χορηγηθούν προ της συνεδρίασης, αναλύσεις εσόδων και εξόδων.

Το Ίδρυμα της Βουλής συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας το 1999 και άρχισε να λειτουργεί το 2003 και τις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται η Βουλή των Εφήβων, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, εκδόσεις και εκδηλώσεις. Εκτός από τους πρώην Προέδρους, στο ΔΣ συμμετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί και πρώην πρωθυπουργοί.

πηγή:CNN Greece

πηγή: CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης