Ηλιόπουλος: Να παραιτηθεί ο διοικητής του Σωτηρία για το ψέμα με τις 50 ΜΕΘ
Ανανεώθηκε:
«Η κυβέρνηση «δίνει μάχη» για να μη γίνουν μόνιμοι διορισμοί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε σήμερα ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real FM 97.8 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παγάνη και Αναστασία Γιάμαλη, είπε ακόμα ότι: «Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό για 1.000 προσλήψεις γιατρών που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών «αυτή τη στιγμή στο δημόσιο σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι.»
Προσέθεσε ότι: «Αυτό συμβαίνει επειδή η ΝΔ ανέκαθεν πίστευε ότι η λύση για το σύστημα υγείας είναι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή μια μορφή ιδιωτικοποίησης. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, είναι «φυσιολογικό» να μην κάνεις μόνιμες προσλήψεις, γιατί την επόμενη μέρα αυτοί οι εργαζόμενοι που θα προσλάβεις θα είναι εναντίον σου.»
Οι ΜΕΘ του Σωτηρία
Αναφερθείς στο ζήτημα του νοσοκομείου «Σωτηρία», τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στη Βουλή πως λειτουργούν 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία, γιατί από τις 50 λειτουργούν οι 25 και αυτές με προσωπικό που έχει μεταφερθεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία». Ο κ. Ηλόπουλος είπε ότι «περιμένουμε την παραίτηση του διοικητή του Σωτηρία», υπενθυμίζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι θα ζητήσει την παραίτηση του αν έχει μεταφέρει στην κυβέρνηση εσφαλμένη πληροφόρηση για τις ΜΕΘ.
Όσον αφορά το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα, έκανε λόγο για «αδιέξοδο με αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη».
«Η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως χρωστά μια μεγάλη συγγνώμη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, γιατί υποστήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι τα σχολεία δεν είναι εστία μετάδοσης του ιού, άνοιγε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και δεν συνταγογραφούσε τα τεστ σε όσους το χρειάζονταν», τόνισε.
Ανέφερε ακόμα ότι «η κυβέρνηση προχωρά σε ένα σύστημα τηλεκπαίδευσης, χωρίς να υπάρχουν οι όροι για να συμμετάσχει σε αυτό όλος ο μαθητικός πληθυσμός». «Σκεφτείτε ένα σπίτι με γονείς σε τηλεργασία και ένα ή περισσότερα παιδιά να χρειάζεται να παρακολουθούν ταυτόχρονα τηλεκπαίδευση», εξήγησε ο Ν. Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση οφείλει να μας πει και ποιο είναι το σχέδιό της όταν ξανανοίξουν τα σχολεία, αν θα ανοίξουν με τις ίδιες συνθήκες».