ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας για ακύρωση ερώτησης Τσίπρα και λειτουργία Βουλής κατά τη διάρκεια του lockdown

Τασούλας για ακύρωση ερώτησης Τσίπρα και λειτουργία Βουλής κατά τη διάρκεια του lockdown
ΙΝΤΙΜΕ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ακύρωση συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για την πανδημία.

Την απόφαση της κυβέρνησης έκανε γνωστή στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Κώστας Τασούλα.

«Η κυβέρνηση μου ζήτησε να ενημερώσω τη Διάσκεψη των Προέδρων ότι δεν θα γίνει η αυριανή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα. Φυσικά αυτό δεν εμποδίζει την επαναδιατύπωση της ερώτησης, υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών», είπε στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε πως η ερώτηση είχε γίνει κάτω από άλλες συνθήκες.

«Τώρα οι συνθήκες άλλαξαν και προφανώς εάν επαναδιατυπωθεί υπό το πρίσμα του lock down και των νέων συνθηκών, το πιο πιθανό είναι να γίνει η συζήτηση της την επόμενη Παρασκευή», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά για τη λειτουργία Βουλής τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ανέφερε πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων αποφασίστηκε η επαναφορά της οργάνωσης των συζητήσεων των νομοσχεδίων, κατά το προηγούμενο της πρώτης φάσης της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη, με συμμετοχή εισηγητών, ειδικών αγορητών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και πολιτικών αρχηγών και υπουργών. Αποφασίστηκε χρήση της τεχνολογίας ώστε στην Ολομέλεια να μετέχουν οι βουλευτές, μέσω WebΕx, και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα καθορίζεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων, κάθε φορά.