ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αρμενία ο Δένδιας για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΙΝΤΙΜΕ

Στο Ερεβάν θα μεταβεί την Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Zohrab Mnatsakanyan.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας.

Στη συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Nikol Pashinyan και τον πρόεδρο της χώρας, Armen Sarkissian.

Κατά τη διάρκεια της εκεί επίσκεψης του, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Μουσείο Γενοκτονίας των Αρμενίων και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Θυμάτων.

Σγμειώνεται πως το CNN Greeece ρώτησε τον πρόεδρο της Αρμενίας τι πιστεύει για τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη μέχρι τώρα την κρίση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τι πιστεύει για τη στάση της Ελλάδας στην παρούσα κρίση.

«Στην παρούσα κρίση υπάρχει ευθεία εμπλοκή της Τουρκίας η οποία είναι μέλος τουΝΑΤΟ και εμπλέκεται σε μια σύγκρουση που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το ΝΑΤΟ. Χρησιμοποιεί τα όπλα της και προσωπικό που είναι εκπαιδευμένο από το ΝΑΤΟ, σε έναν αντίπαλο πουδεν έχει διαφορές με το ΝΑΤΟκαι αυτό είναι ένα ερώτημα για την Ευρώπη αλλά και για το ίδιο το ΝΑΤΟ. Τους ρωτάμε λοιπόν:Έχετε δώσει πράσινο φως στην Τουρκίανα κάνει ό,τι κάνει στην περιοχή; Αν ναι σας παρακαλούμε να μας το πείτε. Αν όχι, γιατί επιτρέπεται να συμβαίνει ό,τι συμβαίνει», απάντησε.

Πρόεδρος Αρμενίας στο CNN Greece: Αν δεν σταματήσουμε την Τουρκία θα έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις

Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο Αρμένιος πρόεδρος δήλωσε ότι «εκτιμούμε τη στάση της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού για αυτό που συμβαίνει σήμερα και τους καλούμε να υψώσουν πιο δυνατά τη φωνή τους. Γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει ανάλογα προβλήματα με την Τουρκία η οποία παρενοχλεί τους πάντες. Την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λιβύη, την Αίγυπτο το Ιράκ, τη Συρία. Κάποιος πρέπει να τη σταματήσει και σε αυτό το επίπεδο είμαστε σύμμαχοι. Όχι επειδή έχουμε παραδοσιακά δεσμούς αλλά γιατί το κλειδί για να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις είναι να σταματήσει η εμπλοκή της Τουρκίας. Διαφορετικά θα έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης