ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο CNN Greece: Προνόμιο του πρωθυπουργού οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Πέτσας στο CNN Greece: Προνόμιο του πρωθυπουργού οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Προνόμιο του πρωθυπουργού οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece.

Επισημαίνεται πως ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ» ερωτηθείς για πιθανό ανασχηματισμό ο απάντησε:

«Προτιμώ να βελτιώνω την απόδοση του στρατού παρά να κάνω αλλαγές».

Πάντως τις τελευταίες ημέρες έχει επανέλθει η φημολογία για επικείμενο ανασχηματισμό και μάλιστα το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν πως πρέπει άμεσα να γίνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς σε κάποιους τομείς τα πράγματα προχωρούν με αργά βήματα.

Βεβαίως η απόφαση για τον ανασχηματισμό ανήκει στον πρωθυπουργό και μένει να αποδειχθεί αν θα γίνει σύντομα ή οι εξελίξεις στο ελληνοτουρκικά θα τον «φρενάρουν» προς ώρας. Υπενθυμίζεται πως στις 18 Αυγούστου ο πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε λίφτινγκ στο κυβερνητικό σχήμα με πέντε μόνο αλλαγές.

Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Την τοποθέτηση της κ. Ζωής Ράπτη, βουλευτού Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ