ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής - Κριτική για την επιλογή προϊσταμένων

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής - Κριτική για την επιλογή προϊσταμένων
ΙΝΤΙΜΕ

Τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχθηκαν οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που αφορούν στον τρόπο επιλογής των προϊσταμένων. Η αύξηση του ποσοστού μοριοδότησης της συνέντευξης επικρίθηκε έντονα με τα κόμματα να καταλογίζουν κομματικές σκοπιμότητες και τον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Τασούλα να απορρίπτει τις αιτιάσεις.

«Η λυδία λίθος δεν είναι η φήμη της συνέντευξης, αλλά η εφαρμογή της, που θα δώσει αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα έχει σχέση με τις ανησυχίες και τις αιτιάσεις που ακούστηκαν από ορισμένες πλευρές», επεσήμανε.

«Δίνετε σήμα για ένα νέο γύρο αρεστών και μη αρεστών στο Κοινοβούλιο», υποστήριξε ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου σχολίασε πως εδώ ισχύει το «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

«Αυξάνουν τα περιθώρια αυθαιρεσιών», ανέφερε ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ, ενώ η Μαρία Αθανασίου από την Ελληνική Λύση είπε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να ευνοηθούν συγκεκριμένα άτομα.

«Ακόμη κι αν η συνέντευξη είναι καλά δομημένη, υπάρχει η πιθανότητα να υπεισέλθουν υποκειμενικά και στιγμιαίας απόδοσης κριτήρια», σημείωσε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25.

Εκ μέρους της ΝΔ ο Σπήλιος Λιβανός αντέκρουσε την κριτική, υπογραμμίζοντας ότι προβλέπεται η συμμετοχή δύο μελών του ΑΣΕΠ στην επιτροπή που θα κάνει τις κρίσεις, κάτι που-όπως είπε-ενισχύει την αξιοκρατία.