ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκαν οι δύο ΠΝΠ με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Ψηφίστηκαν οι δύο ΠΝΠ με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας
ΙΝΤΙΜΕ

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, 158 βουλευτές υπερψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, ενώ 124 καταψήφισαν.

Με 158 θετικές ψήφους «πέρασαν» και τα άρθρα που στις υπερωρίες και το δώρο Χριστουγέννων.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε πως ετοιμάζονται τα κατάλληλα και απαραίτητα πρωτόκολλα που αφορούν στην αποκατάσταση όσων προσβλήθηκαν από τον covid 19, διότι -όπως είπε- είναι πάρα πολύ σημαντικό το κομμάτι αυτό.

«Δεν αφήσαμε κανένα συμπολίτη μας πίσω μας και δεν θα αφήσουμε κανένα χωρίς να τον καλύψουμε. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο», σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης και διαβεβαίωσε πως «κανένας γιατρός δεν θα μείνει απλήρωτος, ούτε καμία ώρα υπερωρίας που έχει κάνει».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε πως η χώρα δεν βρίσκεται σε γενικευμένη καραντίνα, αλλά λειτουργεί. «Η οικονομία λειτουργεί, το θέμα είναι πού βρίσκονται αυτά τα κρούσματα και τι μέτρα λαμβάνουμε», ανέφερε.

Σε ότι αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Κοντοζαμάνης απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας πως παρά τον αρχικό προγραμματισμό για 2.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού λόγω της πανδημίας οι προσλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 6.200. Για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), είπε πως «πράγματι μετατρέψαμε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας σε ΜΕΘ, καθώς και ειδικές χειρουργικές αίθουσες που οι συνθήκες το επέτρεπαν, όταν στο εξωτερικό αναγκάστηκαν να μετατρέψουν διαδρόμους σε ΜΕΘ για να καλύψουν τις ανάγκες τους».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για οικονομική και εργασιακή πολιτική της.

«Το μόνο που δεν μας είπε ο υπουργός Εργασίας, είναι πως οι εργαζόμενοι του χρωστάνε κιόλας και ότι τους κάνει χάρη που τους υποχρεώνει σε απλήρωτη υπερωρία για τον μισό χρόνο της καραντίνας και όχι για όλο», σχολίασε η Έφη Αχτσιόγλου για το άρθρο που αφορά στις υπερωρίες.