ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κι άλλοι στην Ευρώπη για το προσφυγικό»

Νίκος Βούτσης (φωτογραφία αρχείου) eurokinissi

«Η α λα καρτ επίκληση κανόνων και δεσμεύσεων από δυνάμεις της Ευρώπης διαμορφώνει μια άκρως υποκριτική και απολύτως ανισότιμη, διαιρετική και τελικά διαλυτική για την Ευρωπαϊκή Ένωση κατάσταση», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, που διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρων Δελφών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε, μεταξύ άλλων, «τις σοβαρές ευθύνες της διεθνούς κοινότητας, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετείχε» στη γένεση και στην έξαρση της προσφυγικής κρίσης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα επί της ουσίας βρίσκεται στο κέντρο της κρίσης, όμως μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την υπέρβασή της».

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται φιλανθρωπία και δεν την αφορούν πράξεις πιέσεων και πατερναλισμού.

«Τις ευθύνες μας τις έχουμε αναλάβει και τις αναλαμβάνουμε καθημερινά. Και ως πολιτική ηγεσία, αλλά –ιδιαίτερα– και ως κοινωνία, ως λαός», επισήμανε ο ΠτΒ και πρόσθεσε ότι αντίστοιχες ευθύνες πρέπει να αναλάβουν κράτη και λαοί στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να αναταχθεί κυριολεκτικά το παρόν και το μέλλον μιας αλληλέγγυας, ειρηνικής και σε συνεχή κοινωνική σύγκλιση και ανάπτυξη, Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης