ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Θεοδωράκης: «Είναι καταδικασμένος να αποτύχει ο κ. Τσίπρας»

Σταύρος Θεοδωράκης: «Είναι καταδικασμένος να αποτύχει ο κ. Τσίπρας»

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός αποδείχτηκε συνέχεια του παλιού και πως δεν έχει κανένα νέο σχέδιο για τη χώρα.

“Θέλουμε να γίνουμε η αφορμή για να ανατραπεί το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε συνέχεια του παλιού. Διορίζει όπως διόριζαν και αυτοσχεδιάζει όπως αυτοσχεδίαζαν. Κανένα νέο σχέδιο για τη χώρα. Εμείς και σχέδιο έχουμε και καθαρά χέρια”, ανέφερε σε συνέντευξή του σήμερα στον Ant1.

“Πολεμούσαμε και πολεμάμε τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα του συμπλέγματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σήμερα το νέο καθεστώς είναι σαν το σκύλο που κυνηγά την ουρά του. Μετά τις εκλογές προσπαθεί να διορθώσει τα κολοσσιαία λάθη που έκανε πριν τις εκλογές αλλά το κάνει με τον ίδιο τρόπο που οδηγήθηκε σε αυτά τα λάθη, προφανώς γιατί δεν ξέρει άλλον τρόπο. Για αυτό φοβάμαι – φοβάμαι για τη χώρα - ότι είναι καταδικασμένος να αποτύχει”σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης είπε: “Ψήφισέ μου το ασφαλιστικό για να σπαταλάω εγώ εκατομμύρια στις ΔΕΚΟ με ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να τις διοικήσουν. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Θέλει η κυβέρνηση να μοιραστεί με τις δημιουργικές, υπεύθυνες δυνάμεις της Βουλής την ευθύνη για μια δύσκολη πορεία; Αυτή είναι η δική μας η θυσία γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε απ’ έξω και να πετροβολάμε”

“Εμείς λέμε πως είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, με την προϋπόθεση πως υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο. Αν θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι τα προβλήματα της χώρας δεν ξεπερνιόνται- και εμείς λέμε ότι δεν ξεπερνιόνται- να απευθυνθεί στη Βουλή, στις δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιό του και να ζητήσει βοήθεια. Αυτό σημαίνει υπεύθυνη στάση”, τόνισε.

Σχετικά με τον κ. Μητσοτάκη, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: “Υπάρχουν κάποια πρόσωπα γύρω του που με βάζουν σε σκέψεις σχετικά με τη δύναμη των κομματικών βαριδιών. Όπως και κάποιες προτάσεις όπως η συζήτηση του ασφαλιστικού από μηδενική βάση, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην προσφυγική κρίση. Ας περιμένουμε όμως. Η ΝΔ είναι βαρύ και παλιό σκαρί και δε νομίζω ότι θα είναι εύκολο να στρίψει μεταρρυθμιστικά”.

“Όταν πιεστεί πολύ το πολιτικό σύστημα και καταλάβει ότι η χώρα δεν έχει επόμενη μέρα, νομίζω ότι δεν θα ζητάει εκλογές (ο κ. Μητσοτάκης) αλλά το να βρεθούν λύσεις”, κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ