Σταύρος Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι θα στήριζε μια κυβέρνηση όλων των δυνάμεων που ψήφισαν το μνημόνιο»
“Το Ποτάμι θα στήριζε μια κυβέρνηση όλων των δυνάμεων που ψήφισαν το μνημόνιο του κ.Τσίπρα”, τονίζει μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης και παράλληλα επισημαίνει ότι το Ποτάμι έχει ένα ευδιάκριτο πολιτικό στίγμα και κανένα βαρίδι, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία.
“Το Ποτάμι θα στήριζε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να λύσει τα επείγοντα προβλήματα της χώρας. Μια κυβέρνηση όλων των δυνάμεων που ψήφισε το μνημόνιο του κ.Τσίπρα. Ο τόπος χρειάζεται ικανούς και έμπειρους, υπάρχουν και πρέπει να τους χρησιμοποιήσει. Οι πειραματισμοί κόστισαν και κοστίζουν ακριβά”, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στο site news247.
“Ο κ.Μητσοτάκης ηγείται ενός κόμματος που βρίσκεται πολύ πίσω από τις απόψεις του- το Ποτάμι αντιθέτως δεν έχει κανένα βαρίδι. Γι' αυτό δε θα πούμε ποτέ για παράδειγμα "πάρτε πίσω το ασφαλιστικό να μιλήσουμε από μηδενική βάση" όταν επείγει η αξιολόγηση”, σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε πως δεν έχει αντιληφθεί να υπάρχει κάποιος που να θέλει να αυτομολήσει από το Ποτάμι, το οποίο όπως τόνισε “είναι το Κέντρο των Αλλαγών”.
Σχετικά με την πρόσκληση συνεργασίας που απευθύνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προς το Ποτάμι, απαντά: “Η δημιουργία τριών ή δεύτερων πόλων στην πολιτική δε διατάσσεται και δεν αποφασίζεται από την κορυφή της πυραμίδας γιατί τότε ποτέ δεν ξέρεις αν ακολουθεί η βάση. Ο λαός είναι εκείνος που δημιουργεί τους μεγάλους σχηματισμούς αλλά πρέπει να πειστεί πρώτα από τα προγράμματα και τις ιδέες”.
“Όλοι κατά καιρούς έχουν εκφράσει μια επιθυμία ή μια πρόβλεψη για το Ποτάμι. Οι προβλέψεις τους όμως είναι ρηχές και ο δικός μας σχεδιασμός έχει μεγαλύτερο βάθος. Το Ποτάμι συνεχίζει την αυτόνομη διακριτή πορεία του. Συγκρούεται με την κυβέρνηση και προτείνει λύσεις. Αυτό είναι σήμερα το χρήσιμο. Όλα τα άλλα είναι πρόωρα”, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης και επανέλαβε πως η διενέργεια εκλογών αυτή τη στιγμή “θα ήταν άλλο ένα γερό χαστούκι για την οικονομία και την κοινωνία”.
Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών εκφράζει ξεκάθαρα την αντίθεσή του: “Επειδή ακριβώς δεν είμαι της διαπλοκής και της διαφθοράς πρότεινα στον κ.Παππά να πάψει να παριστάνει τον νέο μεγάλο καναλάρχη. Εμείς λέμε δυνατό ΕΣΡ όπως παντού στην Ευρώπη - προτείναμε και ονόματα– να διαλύσουμε τις τριγωνικές σχέσεις MEDIA – πολιτικοί – τράπεζες και να αφήσουμε τον ανταγωνισμό να λειτουργήσει”.
“Η κυβέρνηση έκανε πάρα πολλά λάθη πέρυσι και συνέβαλε στην εκτόξευση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Και σήμερα δεν έχει πολιτική”, αναφέρει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό και καταλήγει πως “Πρέπει να βρούμε κοινή γλώσσα στην Ευρώπη. Πρέπει να κάνουμε πολλά και στο εσωτερικό”.