ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ για τις διαδηλώσεις: Προβληματικό το περιεχόμενο του νομοσχεδίου

INTIME NEWS

Η θέση και η στάση του Κινήματος Αλλαγής για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις κυριάρχησαν στη συζήτηση κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τα στελέχη του του Κινήματος, την Πέμπτη.

«Είμαστε υπέρ ενός ρυθμιστικού πλαισίου χωρίς τη φαλκίδευση στην άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων», εξήγησαν ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, Χρήστος Πρωτόπαππας και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης.

Όπως ανέφεραν, η κυβερνητική πρόταση απέχει σημαντικά από την πρόταση που είχε ετοιμάσει -με πρωτοβουλία του τέως δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη - ομάδα κορυφαίων νομικών, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Μανιτάκης και Αλιβιζάτος.

O κ. Χρηστίδης, τόνισε ότι «όπως κατατέθηκε, το νομοσχέδιο για τις πορείες είναι ψευδεπίγραφο στον τίτλο, προβληματικό στο περιεχόμενο». Πρόσθεσε πως η παράταξη είναι «απέναντι σε μια λογική που διχάζει τους Έλληνες σε οποιοδήποτε ζήτημα, από τις πορείες μέχρι το διχασμό για το Netflix» και κατέληξε:

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στη δεκαετία του ΄60 όταν η αστυνομία μπορούσε να μπει και να διαλύσει οποιαδήποτε συνάθροιση 2-3 ανθρώπων χωρίς αιτιολογία και με βία. Αυτό δεν θα περάσει. Αυτή είναι η θέση του Κινήματος Αλλαγής και των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας... Δεν θα επιτρέψουμε, επειδή οι προηγούμενοι τα έκανα όλα χάλια, η ΝΔ να αλώσει ιδεοληπτικά μια σειρά καίριων ζητημάτων δημοκρατίας όπως κάνει με νομοσχέδιο για τις πορείες».

«Αν αφήσουμε την Ελληνική Αστυνομία να αποφασίζει, μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Γι' αυτό χρειάζονται θεσμικές εγγυήσεις», τόνισε ο κ. Πρωτόπαππας, εξηγώντας ότι πρέπει να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα σε δύο συνταγματικά δικαιώματα. Από τη μία το δικαίωμα του συνέρχεσται και από την άλλη της εξάσφαλισης ομαλής κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Το ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και στενός συνεργάτης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά, απάντησε στον κ. Χρυσοχοΐδη για την αναφορά του περί μεγάλων μεταρρυθμίσεων: «Όλες δεν έγιναν μόνον από ένα κόμμα αλλά ύστερα από διάλογο και συναινέσεις. Στην ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου από τα 2/3 της Βουλής είχε προηγηθεί εκτενής και ουσιαστικός διάλογος. Εν προκειμένω, αν προχωρήσει μόνη της η κυβέρνηση και δεν πειθαρχήσουν σε απογορεύσεις όσοι θέλουν να διαδηλώσουν τι θα γίνει; Θα αντιμετωπίζονται με κατασταλτικά μέτρα;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης