Συμφωνία για ΑΟΖ υπογράφουν Δένδιας - Ντι Μάιο
Στην υπογραφή συμφωνίας για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία θα προχωρήσουν σήμερα Αθήνα και Ρώμη, μετά από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη μετά από πολύχρονες διαβουλεύσεις μεταξύ επιτροπών τεχνοκρατών των δύο χωρών.
Και αυτό γιατί ήρθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιταλικές επιφυλάξεις για τον περιορισμό των δικαιωμάτων αλιείας στο Ιόνιο Πέλαγος.
Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών:
«Των δηλώσεων των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Luigi Di Maio, θα προηγηθεί η υπογραφή της Συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, περί ώρα 13:20».
Κατά τη διάρκεια της συντάντησης του Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του, θα τεθούν επί τάπητος θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.
Πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι: Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες
07:52
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για την ασφάλεια σε αεδρομία και τρένα: «Αφήνετε τους πολίτες ακάλυπτους»
07:50
Τράπεζες: Πυλώνας διαφοροποίησης και νέα πηγή εσόδων η επενδυτική τραπεζική
07:40
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ: Γιατί ο Τραμπ «πάγωσε» - προς το παρόν - τα σχέδια επέμβασης στο Ιράν: Ο ρόλος Νετανιάχου και τα αντίποινα
07:30