ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ομολογεί ότι ξεκινάει από το μηδέν στον τουρισμό

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ομολογεί ότι ξεκινάει από το μηδέν στον τουρισμό
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Με αφορμή όσα είπε στο μπρίφινγκ ο Στέλιος Πέτσας, ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει συνεκτικό σχέδιο για τον τουρισμό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι:

«Αφού δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό για τον τουρισμό εκτός από ευχολόγια, σήμερα η κυβέρνηση ομολογεί ότι «ξεκινάμε από το μηδέν».

Οι επιχειρήσεις και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό απαιτούν συγκροτημένο σχέδιο. Αν θέλει η κυβέρνηση να δει πώς δεν θα μείνουμε στο «μηδέν», ας δείξει λιγότερη αλαζονεία και ας παρακολουθήσει, έστω και τώρα, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» τις επόμενες ημέρες».

Τι είπε ο Πέτσας

Στο μπρίφινγκ ο Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει:

«Η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα συνεκτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Δεδομένης της σημασίας του τουρισμού και της εστίασης για την οικονομία της χώρας, ιδίως κατά το β’ εξάμηνο της χρονιάς, το Σχέδιό μας θα καλύπτει όλο το τρίπτυχο: εργασία, φορολογία, ρευστότητα. Για να στηρίξουμε την απασχόληση και το εισόδημα, όσο μπορούμε. Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες. Το φετινό Καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό. Και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό. Γιατί κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να μείνουμε υγιείς. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε. Φέτος λοιπόν, στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα». 

Η Γεροβασίλη στο CNN Greece

Στο θέμα της ενίσχυσης του τουρισμού αναφέρθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη στη συνέντευξή της στο CNN Greece. Συγκεκριμένα, είπε:

«Υπάρχει άμεση ανάγκη για ενίσχυση της ρευστότητας των τουριστικών επιχειρήσεων με την εγγύηση του δημοσίου, άτοκα δάνεια, εκπτώσεις επί των επιτοκίων και ειδικά επενδυτικά προγράμματα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να προωθηθεί περαιτέρω η ρευστότητα των επιχειρήσεων μέσω της αναβολής αποπληρωμής των δανείων και οφειλών στο δημόσιο».