ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης
Η κυβέρνηση να σταματήσει τη μοιρολατρία, λέει ο Μητσοτάκης Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί για ολιγωρία και “μοιρολατρική” αντιμετώπιση πιθανού κλεισίματος των συνόρων εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει πως «το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση και πως οφείλουμε να το αποτρέψουμε».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμαινε πως παρακολουθεί έκπληκτος υπουργούς να προαναγγέλλουν μοιρολατρικά το ενδεχόμενο κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας μας και ζητά , επιτακτικά, όπως τονίζει, από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αμήχανη και ερασιτεχνική στάση. “Γι’ αυτό το εθνικό θέμα, οφείλουμε να δώσουμε μάχες, για να αποτρέψουμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις για τη χώρα” τονίζει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες για επαφές με στελέχη της Επιτροπής αλλά και ευρωπαίους εταίρους.

Το θέμα του προσφυγικού θα είναι βασικό θέμα στην ατζέντα των επαφών που θα έχει μεταξύ άλλων με τους κκ. Γιούνκερ, Μοσχοβισί, Αβραμόπουλο αλλά και στο περιθώριο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος την Πέμπτη όπου θα έχει και την πρώτη του επαφή με τη νέα του ιδιότητα μεταξύ άλλων και με την Αγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει στους συνομιλητές του πως “το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση” και πως το θέμα αυτό είναι ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό. Παράλληλα ζητήσει από τους εταίρους να ασκήσουν πιέσεις στην Άγκυρα για να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στη ΝΔ πάντως αναμένουν από του εταίρους να ασκηθούν πιέσεις στον κ. Μητσοτάκη όσον αφορά τα οικονομικά και στην κατεύθυνση της στήριξης της κυβέρνησης στα νέα μέτρα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ πάντως είναι διατεθειμένος να ξεκαθαρίσει πως η πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και πως το τεράστιο δημοσιονομικό κενό που παρουσιάζεται και που αναγκάζει την κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της λανθασμένης πολιτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ