ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Αναποτελεσματική και λανθασμένη η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Χαρίτσης: Αναποτελεσματική και λανθασμένη η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Για «αναποτελεσματική και λανθασμένη» κυβερνητική πολιτική για την ανάσχεση της οικονομικής κρίσης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις εκτιμήσεις για την ύφεση, τις οποίες η κυβέρνηση «μέσα σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας κατάφερε να αλλάξει τρεις φορές».

Όπως σημειώνει, «ενώ εντός Ελλάδας ο κ. Σταϊκούρας προέβλεψε ύφεση 4,7%, η εκτίμηση που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για ύφεση 7,9! Χθες, σε συνέντευξή του, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ύφεση 10%».

Παράλληλα, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, «παίζοντας στα ζάρια το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας».

«Η αδράνεια της κυβέρνησης και η έλλειψη σχεδίου είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους και εν τέλει για το σύνολο της οικονομίας» δηλώνει ο κ. Χαρίτσης.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως «υπάρχει και άλλος δρόμος να μείνουμε όρθιοι», η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της οικονομίας, στοχευμένες παρεμβάσεις για τους ανέργους και τους αδύναμους, ενισχύσεις για τους πολλούς και τις πολλές που φοβούνται για τη δουλειά και το μέλλον τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο CNNi και σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφιυ Νικ Ρόμπερτσον, έκανε λόγο για ύφεση της τάξης του 10%, αναφέροντας το πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα να ανοίξει -υπό προυποθέσεις- ο τουρισμός για τη χώρα.

«Έχω αποφύγει να κάνω προβλέψεις γιατί τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Δεν θα ήθελα να κάνω μια εκτίμηση με μεγάλο εύρος, αλλά ασφαλώς τα πράγματα αλλά θα είναι πολύ χειρότερα αν δεν ανοίξουμε καθόλου το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αν καταφέρουμε να υποδεχτούμε κάποιους τουρίστες, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αλλά όπως γνωρίζετε, φαίνεται να υπάρχει συναίνεση μεταξύ των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί, για ένα ποσοστό περίπου 10%, κάτι που αποτελεί πολύ μεγάλη συρρίκνωση της δραστηριότητας».