ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό: Στη Βουλή οι καταγγελίες για εγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων στον Έβρο

Ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη Βουλή φέρνει ο Βασίλης Κικίλιας τις καταγγελίες του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη ότι 86.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο και σε άλλα πέντε σημεία της χώρας και, με ερώτηση του προς τον υπουργό Εσωτερικών ζητά να πληροφορηθεί εάν ισχύουν τα σενάρια αυτά.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα υπεύθυνη θέση, αλλά και να ακούσει την τοπική πολιτική ηγεσία και τους κοινωνικούς φορείς που κάνουν λόγο για επικίνδυνο εγχείρημα.

«Ο κ. Λαμπάκης εκτιμά ότι στον Έβρο θα εγκατασταθούν πάνω από 6.000 πρόσφυγες, κατά βάση μουσουλμάνοι, για τουλάχιστον δύο χρόνια, αρχής γενομένης μάλιστα, από τον Μάρτιο του 2016, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες-καταγγελίες του Δημάρχου,κλιμάκια υπάλληλων από ΜΚΟ και την Υπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, έψαχναν οργώνοντας όλο τον Εβρο να βρουν καταλύματα, διαμερίσματα ή και ξενοδοχεία για φιλοξενία προσφύγων που δικαιούνται πολιτικό άσυλο», αναφέρει και ζητά παράλληλα να πληροφορηθεί για το κόστος της εγκατάστασης αυτής και από ποιους φορείς-πόρους θα καλυφθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης