ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Πότε σταματούν τα SMS στο 13033

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε σήμερα ότι στις 4-5 Μαΐου θα σημειωθεί το πρώτο κύμα μεγάλης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι ο πρωθυπουργός στο αυριανό διάγγελμά του θα δώσει το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Η άρση των μέτρων θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι από τις 4-5 Μαΐου λήγει η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Δηλαδή θα μετακινούμαστε χωρίς να στέλνουμε SMS στο 13033 και χωρίς να χρειαζόμαστε βεβαιώσεις.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει οριστική απόφαση σχετικά με την άρση των περιορισμών της μετακίνηση από τον νομό κατοικίας.

Τα σχολεία

Σε ό,τι αφορά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, δηλαδή ότι θα είναι σε ισχύ οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί το Πάσχα: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις και οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Για τα σχολεία τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά μέσα στον Μάιο και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας. Το άνοιγμα θα ξεκινήσει από την τρίτη Λυκείου

Τα καταστήματα

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι τα καταστήματα λιανεμπορίου θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό για τα τετραγωνικά μέτρα που υπάρχει που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ. Τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης