Κορωνοϊός: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Ντι Μάιο με φόντο την τραγωδία στην Ιταλία
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο, προκειμένου να μάθει την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα, με φόντο τα χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στον κ. Δένδια την εκτίμησή του για τη χθεσινή τελετή συμπαράστασης της Ελλάδας προς την Ιταλία, που διοργανώθηκε από το ΥΠΕΞ και τη Βουλή των Ελλήνων.
Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν, όπως επίσης γίνεται γνωστό, στις στενές σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας και τόνισαν την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει προκληθεί από την πανδημία, με όρους ευρωπαϊκής ενότητας και αλληλεγγύης.
Περαιτέρω, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι η χώρα μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την έμπρακτη συνδρομή μας στην Ιταλία, μέσα σ' αυτήν τη δραματική για όλους μας κατάσταση.
Τέλος, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, αμφότεροι οι κύριοι Δένδιας και Ντι Μάιο αναφέρθηκαν στη σύσταση της επιχείρησης IRINI και στις θετικές επιπτώσεις που η ενεργοποίησή της θα επιφέρει για τη σταθερότητα στην περιοχή.
Οι πρώτες εικόνες από τη φρεγάτα Belharra «ΚΙΜΩΝ» (pics)
10:03
«Euphoria»: Το HBO αποκάλυψε το πρώτο τρέιλερ της 3ης σεζόν
09:59
Στη Γροιλανδία έφτασαν οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μακρόν
09:56
Διεθνής ανησυχία για το Ιράν: Σε εξέλιξη σχέδια για απομάκρυνση ξένων πολιτών - Τι εξετάζει ο Τραμπ
09:45