Κορωνοϊός - Γεροβασίλη: Η αλληλεγγύη για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι α λα καρτ
Επικρίσεις σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας ως προς το πώς αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διατύπωσε την Τετάρτη η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.
«Η αλληλεγγύη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά δεν είναι καλή πρόθεση και α λα καρτ, είναι ταυτοτικό ζήτημα», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση ως προς τις προθέσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταβάλουν το ήμισυ των μισθών τους.
Η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ διέκρινε καλή πρόθεση από πλευράς κυβέρνηση, ωστόσο επέμεινε πως «υπάρχει διαφορά κοσμοαντιλήψεων μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς».
«Για τη ΝΔ η η αλληλεγγύη μόνο ως πρόθεση περιέχει το κάλεσμα και την προτροπή για εθελοντική συμμετοχή των βουλευτών με το 50% της αμοιβής τους για 2 μήνες. Η αλληλεγγύη α λα καρτ σχετίζεται και με τον πρόσφατο διπλασιασμό αμοιβών Διοικήσεων με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων σε ΔΕΚΟ – των γνωστά golden boys», ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Η αλληλεγγύη μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα μπορεί να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά: Κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή των βουλευτών από τη μία και από την άλλη υποχρεωτική περικοπή των μισθών εργαζομένων κατά 50%. Η αλληλεγγύη μόνο ως πρόσχημα συμβαδίζει με διπλασιασμό των νοσηλίων στις ιδιωτικές ΜΕΘ και επικοινωνιακά κονδύλια προς κατευθύνσεις με έντονο το πελατειακό στοιχείο».
Στην εικόνα αυτή, η Όλγα Γεροβασίλη αντιπαρέβαλε την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την αλληλεγγύη λέγοντας:
«Η αλληλεγγύη ως πολιτική βούληση περιλαμβάνει την οριζόντια υποχρεωτική συμμετοχή των βουλευτών με το 50% της αμοιβής τους για 3 μήνες. Η αλληλεγγύη ως έκφραση της κοινωνικής δικαιοσύνης επιβάλλει την επέκταση του υποχρεωτικού μέτρου σε Γ. Γραμματείς, Κυβερνητικά στελέχη αλλά και Διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Η αλληλεγγύη κατά κυριολεξίαν απαιτεί την ανάκληση των προκλητικών αυξήσεων, που δόθηκαν εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης προς τα golden boys των Διοικήσεων ΔΕΚΟ».
Κατέληξε δε η κυρία Γεροβασίλη: «Η αλληλεγγύη ως ταυτοτικό ζήτημα οφείλει να συμπεριλαμβάνει όλους/ες. Και να απευθύνεται προς όλους τους πληττόμενους».