ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερα πολιτικά μηνύματα από τη ΝΔ για την 28η Οκτωβρίου

Τέσσερα πολιτικά μηνύματα από τη ΝΔ για την 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή τους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν μέσα από τους επετειακούς τους λόγους το στίγμα της αντιπολιτευτικής τους τακτικής.

Μήνυμα ενότητας έστειλε από τις Σέρρες, όπου παρακολούθησε την παρέλαση, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας τον αγώνα των ηρώων του 1940, τόνισε πως «από τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στέλνουμε το μήνυμα, ότι όλοι μαζί οι Έλληνες, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, παρά τη μεγάλη κρίση που υπάρχει, ενωμένοι, υπηρετώντας πανανθρώπινες αρχές και αξίες, θα έχουμε την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας».

»Ενωμένοι θα πετύχουμε να βγούμε από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά.

O Kυριάκος Μητσοτάκης εκπροσώπησε τη ΝΔ στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και αναφέρθηκε στην ανάγκη ίσων ευκαιριών αλλά και αξιοκρατίας στην Παιδεία.

«Στα παιδιά τα οποία παρέλασαν σήμερα η Πολιτεία χρωστάει, χρωστάει μια Παιδεία που να προάγει τις ίσες ευκαιρίες, την αριστεία και την αξιοκρατία. Διότι, μόνο με ελευθερία και αλληλεγγύη οι κοινωνίες και τα έθνη προοδεύουν και γράφουν έπη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

O Απόστολος Τζιτιζικώστας, ο οποίος έχει επιλέξει τις τελευταίες μέρες το δρόμο της σφοδρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες από την Κατερίνη εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «εθνικά επικίνδυνο», καθώς όπως είπε μετατρέπει το προσφυγικό σε εθνική κρίση με την πολιτική που ακολουθεί.

Στη Σάμο παρακολούθησε την παρέλαση ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως θέλησε να δηλώσει με την παρουσία του ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ακριτικά νησιά που έχουν πολλά προβλήματα.

«Είμαι πολύ ευτυχής που βρέθηκα σήμερα εδώ, είδα μία πολύ ωραία παρέλαση, μου έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση οι γυναίκες που στρατού που παρέλασαν πολύ ωραία και νομίζω ότι ξεκίνησε η μέρα μου πάρα πολύ όμορφα. Πιστεύω ότι όλος ο Ελληνισμός ενωμένος θα πάει μπροστά παρά τις δυσκολίες», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ