ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Αναβλήθηκε η επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα

Κορωνοϊός: Αναβλήθηκε η επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα
AP Photo/Virginia Mayo

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Ευρώπη με την επιδημία του κορωνοϊού και κατόπιν συμφωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη στην Αθήνα.

«Θα επικεντρωθώ στο ξεκίνημα του συντονισμού των ενεργειών της ΕΕ που ανακοινώθηκαν χθες» για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, πρόσθεσε στην ανάρτησή της στο Twitter.

Σημειώνεται πως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ερχόταν στην Αθήνα προκειμένου να αναζητήσει λύση για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στους ελληνικούς καταυλισμούς.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε κάνει λόγο τελευταία για 1500 παιδιά τα οποία θα μπορούσε να δεχτεί μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γαλλία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Κροατία, οι οποίες επίσης εκδήλωσαν ανάλογο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία προέρχονται από τις ελληνικές αρχές, στα ελληνικά νησιά ζουν 5000 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα. Τα εννέα στα δέκα είναι 14 ετών ή μεγαλύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ