ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας

Μέχρι τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας
Ο Νίκος Βούτσης (φωτό αρχείου) EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα προκηρύξει η κυβέρνηση. Τη σχετική απόφαση που στηρίζεται σε μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας παρουσίασε στη Διάσκεψη των Προέδρων, που απέτυχε για τρίτη φορά να συγκροτήσει ΕΣΡ, ο Νίκος Βούτσης.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση αδειών θα έρθει «πολύ σύντομα» σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση που έριξε και την αυλαία συζήτησης του ζητήματος του θέματος στη Διάσκεψη των Προέδρων.

«Είναι απολύτως σαφές ότι το αντικείμενο για το οποίο μιλάμε δεν είναι γενικά η παροχή αδειών για να υπάρξουν κανάλια στη νέα εποχή, αλλά για αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου για επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή ευρείας λήψης», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε πως για να σταματήσει επιτέλους αυτή η συζήτηση για τις άπειρες δυνατότητες, «πέραν των ενστάσεων για το ζήτημα βιωσιμότητας, σε ό,τι αφορά άδειες ελεύθερης αναμετάδοσης, θα είναι μέχρι τέσσερις».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν ότι πρέπει να επιστρέψει στο ΕΣΡ η αρμοδιότητα για τη διαγωνιστική διαδικασία. Επί της έκθεσης που παρουσιάστηκε ο Νίκος Δένδιας ζήτησε πίστωση χρόνου για τη μελέτη της, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως για τέσσερις άδειες είχε μιλήσει προ ημερών στους δημοσιογράφους ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Επεσήμανε δε ότι τα σχετικά ζητήματα πρέπει να εξετάσει το ΕΣΡ και όχι ο αρμόδιος υπουργός. «Αν τα ζητήματα είναι τεχνικά, ένας λόγος παραπάνω να ασχοληθεί το ΕΣΡ, δεν έχει κανένα λόγο να αποφασίζει η Βουλή ή ο υπουργός», είπε ο Χάρης Θεοχάρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ