ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Μην πηγαίνετε στις εκκλησίες

ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Θέση για το θέμα του εκκλησιασμού των πιστών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας πήρε ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

«Η αρμόδια επιτροπή, και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση, απευθύνουμε στους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ισχυρή σύσταση για την αποφυγή κάθε συγχρωτισμού. Οφείλουν για το καλό το δικό τους αλλά και για το συλλογικό καλό να αποφεύγουν τον συνωστισμό σε χώρους που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Στην ίδια κατεύθυνση, τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και μητροπολίτες συστήνουν να αποφεύγονται πολυπληθείς συναθροίσεις στις εκκλησίες μας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζουμε σε όλους, ιδίως τους γονείς, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας τα λόγια του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου: “Κάθε τι που σέβεται την κοινωνία και τον συνάνθρωπο, αποτελεί έκφραση αγάπης και προς τον Θεό”».

Θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως το 2020 θα είναι μια τελείως διαφορετική χρόνια για την ελληνική οικονομία, καθώς υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού.

Παράλληλα, σημείωσε πως απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφερόμενος στη θέσπιση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς, ο κ. Πέτσας είπε πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) διευκρινίζει πως οι τρεις ημέρες θα λογίζονται σαν ειδικού σκοπού και μια ως κανονική.

Την άδεια ειδικού σκοπού θα μπορεί να πάρει ένας εκ των δύο γονέων, με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και έως τις 10 Απριλίου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι τέσσερις ημέρες άδειας θα είναι ειδικού σκοπού και η μια κανονική.

Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος θα καλύψει από τον προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών. Ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός.

Στο δημόσιο το κράτος θα καλύψει το σύνολο του κόστους. Σε περίπτωση που ο ένας γονέας λάβει άδεια ειδικού σκοπού ο άλλος γονιός δεν τη δικαιούται. Επίσης, εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται περιπτώσεις ανθρώπων που νοσηλεύονται ή είναι ΑμεΑ.

Παράλληλα ενισχύεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας για νέες προσλήψεις, όπως είπε ο κ. Πέτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης