ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Παρέμβαση Τσίπρα για τον ιό και επικρίσεις για «αναχρονιστική στάση από ΕΟΔΥ»

Κορωνοϊός: Παρέμβαση Τσίπρα για τον ιό και επικρίσεις για «αναχρονιστική στάση από ΕΟΔΥ»
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Παρέμβαση σχετικά με τον κορωνοϊό έκανε κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου της  Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω να πω δύο λόγια σχετικά με τον κορωνοϊό. Δεν ήθελα να τα πω στην εισήγηση μου για ευνόητους λόγους. Φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Η εξέλιξη στην Πάτρα είναι πολύ ανησυχητική», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφέρθηκε στις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν, σημειώνοντας πως ήταν κάτι το οποίο όφειλαν να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς «έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αφού επεσήμανε πως το κόμμα δεν έχει επιλέξει «μία πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση», υπενθύμισε την κριτική που δεχόταν η κυβέρνησή του για την εποχιακή γρίπη.

«Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι. Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορωνοϊο και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι».

«Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να ζητήσουμε να ενισχυθούν τόσο τα προληπτικά μέτρα όσο και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια. Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα», επεσήμανε, ακόμη, ενώ ολοκληρώνοντας είπε:

«Πρέπει να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία».