ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Έναρξη iSyriza κι επιστολή διαμαρτυρίας 21 βουλευτών

ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Παρά τα επίσημα εγκαίνια του iSyriza, η εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αυτός που θα κόψει την (ψηφιακή) κορδέλα του διαδικτυακής πλατφόρμας iSyriza απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών του κόμματος μέσω της εφαρμογής iAsk&Watch. Η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων των μελών της πλατφόρμας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη ενεργοποιηθεί ενώ θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Πέμπτη στις 23.59 τα μεσάνυχτα. Κατόπιν και σύμφωνα με τη διαδικασία, θα τεθούν σε ψηφοφορία οι ερωτήσεις ώστε να επιλεγούν, από τα μέλη, αυτές που θα απαντηθούν. Το πρώτο iAsk&Watch θα κλείσει με την ανάρτηση των απαντήσεων σε μορφή video από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να συμμετέχουν στη νέα αυτή λειτουργία και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστολή βουλευτών

Παρά όμως τις ψηφιακές καινοτομίες, η εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. Για την ακρίβεια, φαίνεται μάλλον να εντείνεται. Το πιο πρόσφατο (αλλά όχι τελευταίο) επεισόδιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, αποτέλεσε η επιστολή 21 βουλευτών του κόμματος προς την οργανωτική γραμματεία του κόμματος. Οι βουλευτές που ανήκουν στην τάση των «προεδρικών» (μεταξύ των υπογραφόντων είναι οι Χρήστος Σπίρτζης και Παύλος Πολάκης) αντέδρασαν σε εγκύκλιο που στάλθηκε από την οργανωτική γραμματεία στις οργανώσεις του κόμματος. Στην εγκύκλιο η γραμματεία ζητούσε από τις οργανώσεις να συνεννοούνται με τις νομαρχιακές επιτροπές για το ποιους ομιλητές πρέπει να καλούν στις εκδηλώσεις τους, ώστε να διασφαλίζεται η ισότιμη εκπροσώπηση όλων. Οι βουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εγκύκλιο. Ζήτησαν επίσης να τους δοθεί κατάλογος των στελεχών που έχουν μιλήσει στις εκδηλώσεις τους τελευταίους μήνες.

Η επιστολή συνδέεται με σύσκεψη μερίδας των «προεδρικών» σε κεντρικό ξενοδοχείο. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η σύσκεψη και η επιστολή αποτυπώνουν μια κάποια ανομοιογένεια της τάσης, δεδομένου ότι δεν συμμετείχαν όλα τα στελέχη της.

Η Κεντρική Επιτροπή

Συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από τα οργανωτικά της πορείας προς το συνέδριο, η ΠΓ αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΜΜΕ κόμματος. Πάντως δεν είναι σίγουρο ότι το Σαββατοκύριακο θα γίνει η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Το κείμενο του απολογισμού που θα συζητηθεί, δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Επιπλέον, φαίνεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει αντιπαραθετική ψηφοφορία για το ζήτημα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος, για το αν δηλαδή θα τεθεί υπό ερώτηση το όνομα του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης