ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Αναξιόπιστη απέναντι στους πολίτες η κυβέρνηση

Κουμουτσάκος: Αναξιόπιστη απέναντι στους πολίτες η κυβέρνηση
Στιγμιότυπο από την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Γιώργο Κουμουτσάκο (φωτό αρχείου) EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«H κρίση δεν τελειώνει με ψέματα, και ο τόπος δεν κυβερνιέται με ψέματα», τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναξιοπιστία απέναντι στους πολίτες.

Σε δηλώσεις του στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Εκπρόσωπος της ΝΔ επεσήμανε πως σήμερα πραγματοποιείται «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από τότε που συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση», τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν είναι απέναντι στην κυβέρνηση της αναξιοπιστίας».

Ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας στα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για προσπάθεια αποσταθεροποίησης έκανε λόγο για «παραμύθι» και προσπάθεια «κατασκευής εχθρών».

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα αποδείξεις για αυτά που λέει, αλλιώς θα πρόκειται περί απόπειρας συκοφαντίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ο Εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε, πως «η ίδια η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο χρησιμοποιεί τις δημοκρατικές διαδικασίες για να κερδίσει την ηγεσία της χώρας. Όλα αυτά τα κάνει βάζοντας τη χώρα σε μια ατέρμονη διαδικασία για να κρατήσει την εξουσία. Αν σκέφτεται διαφυγή δια εκλογών, αυτό είναι πρόβλημά του κ. Τσίπρα», είπε, επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει σε μια συζήτηση την οποία θεωρεί τελείως αντιπαραγωγική.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση πως προσπαθεί να καλλιεργήσει τον μύθο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης, κάνοντας λόγο για μία τακτική που είχε πέρσι τα γνωστά επώδυνα αποτελέσματα και που είχε δραματικές συνέπειες στην οικονομία.

Όπως είπε, κάθε διαπραγμάτευση κρίνεται από το τελικό της αποτέλεσμα και αξιολογείται από το αν είναι τελικά αποτελεσματική. «Ποιό θέμα διαπραγματεύτηκαν και έφεραν καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που είπαν αρχικά;» διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ