ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνική αποστολή στο Άουσβιτς

Ελληνική αποστολή στο Άουσβιτς

Με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, της βουλευτού Α’ Αθηνών και πρώην υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη, του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και πρώην υπουργού Κώστα Καραγκούνη και του βουλευτή Β’ Πειραιώς Δημήτρη Μαρκόπουλου, η ελληνική κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσωπήθηκαν στον εορτασμό των 75 ετών απελευθέρωσης των Εβραίων κρατουμένων στο Άουσβιτς.

Η ελληνική αντιπροσωπεία υπήρξε η μεγαλύτερη, σε μια διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνδέσμου με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αναφέρεται στην ανάγκη καταπολέμησης του αντισημιτισμού που, δυστυχώς, υπάρχει ακόμη και είναι ισχυρός και στην Ελλάδα.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη υποστήριξε πως «χρέος κάθε ευρωπαϊκού, δημοκρατικού κράτους είναι να διαμορφώσει μία εκπαιδευτική πολιτική, σύμφωνα με την ιστορία και τον πολιτισμό του κάθε λαού, που θα αντιτάσσεται σε κάθε μορφή ρατσιστικής ρητορικής και μίσους».

Ο Κώστας Καραγκούνης υπήρξε συντονιστής σε πάνελ με θέμα την αξία της Παιδείας στη μάχη κατά του αντισημιτισμού. Σημείωσε ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα βοήθησε τα μέγιστα ώστε να αναδειχθούν τα βαθύτερα αιτία του ολοκαυτώματος, να διατηρηθούν αναλλοίωτα στη συλλογική μνήμη οι θηριωδίες εναντίον των Εβραίων και το ποσό σημαντικό είναι να υπάρξει ένα σχέδιο δράσης σε κάθε χώρα που θα δίνει έμφαση στην παιδεία. Επίσης, ανέφερε τα πολύ σημαντικά βήματα που έγιναν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια στο πεδίο αυτό.

82511981 2527791847346702 7803854249963552768 n

Τέλος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ως πρώην δημοσιογράφος, αναφέρθηκε στην ανάγκη τα ΜΜΕ να εντείνουν τον αγώνα κατά των στερεοτύπων που τροφοδοτούν τον ρατσισμό.

Να σημειώσουμε πως την επόμενη εβδομάδα στο Άουσβιτς και τον κεντρικό εορτασμό, μεταξύ άλλων ηγετών, θα συμμετέχει προσωπικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.