ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή ο Κυριτσάκης απο την Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά την τροπολογία Σταθάκη

Από την ιστοσελίδα της Βουλής πληροφορήθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την τροπολογία Σταθάκη για τα ασυμβίβαστα και τα ηλικιακά όρια των μελών της, ανέφερε στη Βουλή ο επικεφαλής της Δημήτρης Κυριτσάκης.

Κατά την ακρόαση του από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομίας δεν τους ενημέρωσε, ενώ υπερασπίστηκε τον μέχρι σήμερα αντιπρόεδρο Δημήτρη Λουκά, σύζυγο της βουλευτού της ΝΔ Νίκης Κεραμέως, χαρακτηρίζοντας τον "κόσμημα" για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

"Η ανεξαρτησία της αρχής θεμελιώνεται και προστατεύεται με την θητεία, αν υποπέσω σε παράβαση να φύγω, όχι όμως γιατί το θέλει ένας υπουργός ή μια κυβέρνηση, δεν νοείται να μου λέει κάποιος κύριε πρέπει να φύγεις γιατί δεν μου αρέσεις,
είπε.

Ο Δημήτρης Κυριτσάκης απηύθυνε δε, έκκληση στην κυβέρνηση να "αφήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να δουλέψει". Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές και σχολιάζοντας το χθεσινό, νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων να συγκροτήσει ΕΣΡ, είπε: "Η επίθεση της κυβέρνησης στις Ανεξάρτητες Αρχές θα έχει και συνέχεια. Χθες έγινε ψηφοφορία για το ΕΣΡ, αλλά όσες ψηφοφορίες κι αν γίνουν τα 4/5 δεν πρόκειται να τα πιάσει ποτέ η κυβέρνηση όπως φαίνεται ούτε για το ΕΣΡ ούτε για τις υπόλοιπες ανεξάρτητες αρχές".

Για ανακολουθία κατηγόρησε τη ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, προαναγγέλλοντας την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της κυβέρνησης. Επί της ουσίας επιβεβαίωσε τη φημολογία για νομοθετική ρύθμιση που θα μεταβιβάζει εξ ολοκλήρου τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες στην κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης