ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χέρι-χέρι με τον Χρυσοχοΐδη

ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να γίνει πιο σαφής.

Μέσα σε δύο μέρες έδωσε δύο φορές πλήρη κάλυψη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στη συνέντευξή τους στο Βήμα ο πρωθυπουργός είπε ότι: «Στηρίζω απόλυτα και τον αρμόδιο υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν.» Στο χαιρετισμό του στην παρουσίαση της νέας Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο κ. Μητστοτάκης έκανε ένα βήμα παραπάνω: «Σε επιχειρησιακό επίπεδο παρουσιάζεται επίσης μεγάλη πρόοδος. Θέλω να συγχαρώ προσωπικά την ηγεσία του Υπουργείου και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Προχωράμε σταθερά και με σχέδιο.»

Απάντηση στις βολές

Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις βολές που δέχεται ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βάλλεται από δύο πλευρές.

  • Από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς κατηγορείται ως αρχιτέκτονας της αστυνομικής αυθαιρεσίας και του κρατικού αυταρχισμού.
  • Μέσα στη Νέα Δημοκρατία δεν ήταν λίγα τα στελέχη που έθεταν (με πολύ προσεκτικό τρόπο, είναι η αλήθεια) εν αμφιβόλω τη διοικητική επάρκεια του υπουργού.

Ιδιαίτερα μετά την επικοινωνιακή ήττα της αστυνομίας στην υπόθεση Ινδαρέ, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση. Γι’ αυτό άλλωστε κατέστη αναγκαία η διπλή παρέμβαση στήριξης του πρωθυπουργού.

Οι αιτίες

Γιατί όμως ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να βαδίσει χέρι-χέρι με τον κ. Χρυσοχοΐδη; Τρεις είναι οι αιτίες:

  • Πρώτον, η μετωπική σύγκρουση με την «ανομία» και τα «Εξάρχεια» συνιστά ταυτοτικό ζήτημα τόσο για την ίδια τον πρωθυπουργό όσο και για τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. «Η γροθιά γίνεται εύκολα ρόπαλο, το ρόπαλο μολότοφ και η μολότοφ καλάσνικοφ. Και, με την ίδια ευκολία, η κλεψιά βαφτίζεται “απαλλοτρίωση”, η καταπάτηση ξένης περιουσίας “κατάληψη” και ο τραμπουκισμός “αντίσταση στο κράτος”», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην ομάδα Δίας.
  • Δεύτερον, το Μαξίμου «διαβάζοντας» τις δημοσκοπήσεις, εκτιμά ότι κερδίζει από τις μέχρι τώρα κινήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη. Δηλαδή, θεωρεί ότι παρά το θόρυβο που ξεσηκώνεται στα social media, το πολιτικό ακροατήριο της κυβέρνησης δεν κάμπτεται.
  • Τρίτον, ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ένα από τα πρόσωπα που συμβολίζουν το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας προς τον χώρο του ΚΙΝΑΛ. Άνοιγμα που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συνεχίσει με τον εκλογικό νόμο και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά συνέπεια, Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα πορευτούν μαζί μέχρι… νεοτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης