ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας κατά Καμμένου για το προσφυγικό

Επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας από τον Γιάννη Μουζάλα Eurokinissi

Επικριτικός για τη στάση του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου στο προσφυγικό ζήτημα εμφανίστηκε σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι “κάνει ό,τι και οι υπόλοιποι. Δίνει λίγο λιγότερο απ’ ό,τι του ζητάμε και θέλει να το ανταλλάξει με κάτι άλλο, αυτό κάνουν και οι δήμαρχοι ”

Επιπλέον, επέκρινε τη στάση του βέλγου υπουργού Ασύλου («είπε να πνίξουμε τους μετανάστες με το push back, είναι ποινικό αδίκημα αυτό») αλλά και της Τουρκίας στο προσφυγικό.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν απέκλεισε μονομερείς ενέργειες κατά της χώρας μας, με κλείσιμο των συνόρων επικαλέστηκε, όμως, τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς που είπε ότι “υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα σύνορα και δεν κλείνουν τα σύνορα”.

Ο κ. Μουζάλας εξήρε τη στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Χρυσόγονος, Σπυράκη και Ανδρουλάκης είναι μια γροθιά. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό."

Σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της Δανίας να κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων που μπαίνουν στη χώρα ο κ. Μουζάλας είπε χαρακτηριστικά: «Μού θυμίζει τους Εβραίους στα τρένα η στάση της Δανίας να παίρνουν από τους πρόσφυγες τα τιμαλφή τους... η Ιστορία είναι πολύ νωπή» και σημείωσε ότι υπάρχουν κι άλλες ακραίες φωνές εντός ΕΕ με χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρες που “δεν θέλουν μαύρους, άλλοι δεν θέλουν εργένηδες, άλλοι δεν θέλουν μάνες με παιδιά, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκή προοπτική”.

Ο κ. Μουζάλας επέκρινε και τη στάση της Τουρκίας σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έστειλε 60.000 πρόσφυγες και δέχθηκε μόνο 123.

Αναφορικά με τον φράχτη του Έβρου υποστήριξε πως «αν ανοίξει ο Έβρος θα δημιουργηθεί μείζον ζήτημα, μεγαλύτερο από αυτό που πάει να λύσει».

Σχετικά με το σημερινό Κολέγιο των Επιτρόπων ο κ. Μουζάλας είπε ότι θα συζητηθεί η έκθεση του Νοεμβρίου για την πορεία των hotspots η οποία είναι αρνητική για τη χώρα μας καθώς τα έργα δεν έχουν προχωρήσει όπως έπρεπε και υποστήριξε ότι τα hot spots θα είναι έτοιμα στα τέλη του επόμενου μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης