ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρό ροκ και από τον Κυριάκο στη Βουλή

Σκληρό ροκ και από τον Κυριάκο στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με σκληρούς τόνους αναμένεται να απαντήσει σήμερα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις κυβερνητικές επιλογές στο ασφαλιστικό.

Στην πρώτη παρέμβασή του από το βήμα του Κοινοβουλίου ως Πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορήσει ανοιχτά τον Πρωθυπουργό για λαϊκισμό, ιδεοληψίες και ψεύδη παρουσιάζοντας με στοιχεία την πορεία της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο χρόνο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει λόγο για μια καταστροφική πολιτική που ήδη έχει στοιχίσει στους πολίτες 1,8 δις ευρώ και θα κατηγορήσει ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα πως προωθεί επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά για να καλύψει “τις τρύπες” που ο ίδιος δημιούργησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η κατάσταση στην οικονομία είχε αρχίσει να βελτιώνεται ενώ θα δώσει έμφαση και στις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό. Ο Πρόεδρος της ΝΔ πάντως θα κλείσει για μια ακόμα φορά κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης καταγγέλοντας τον Αλέξη Τσίπρα πως επιζητεί να βρει “συνενόχους στην αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί”. Παράλληλα αναμένεται να επαναλάβει τις κατηγορίες πως η κυβέρνηση επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα κομματικό κράτος “βολεύοντας τα δικά της παιδιά”.

Στη ΝΔ αναμένουν από τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί ιδιαίτερα επιθετικός και ξεκαθαρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει καμία πρόκληση αναπάντητη.