ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στη Νέα Υόρκη

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Για τις 24 Σεπτεμβρίου «κλείδωσε» η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα και συμπεριλαμβάνεται στη συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά από σημαντικές επαφές κατά την συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μεταξύ όσων θα δει θα είναι και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη συνάντηση να έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη δεδομένης της επιθετικής ρητορικής που ακολουθεί η Άγκυρα τον τελευταίο καιρό απέναντι στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Άγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου πριν λίγες μέρες, έστειλαν σαφή μηνύματα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα στις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με την Τουρκία.