ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όλοι αξιολογούμαστε» το μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς του

«Όλοι αξιολογούμαστε» το μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς του
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναπτύξει διεξοδικά στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται για μία ακόμη φορά να ζητήσει καλύτερο συντονισμό των υπουργών και απτά αποτελέσματα στο κυβερνητικό έργο, θυμίζοντας στους υπουργούς του ότι όλοι κρίνονται και αξιολογούνται συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου.

Ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει νέο ρυθμό στο κυβερνητικό σχήμα θεωρώντας ότι μετά και την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ η κυβέρνηση θα πρέπει να επικαιροποιήσει τους στόχους της και να βελτιώσει και την επικοινωνιακή της εικόνα.

Στο υπουργικό, που έχει προγραμματιστεί για τις 17.00 το απόγευμα, αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης για τις αλλαγές στην δημόσια διοίκηση. Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για την δημιουργία ενός μητρώου από το οποίο θα αναδεικνύονται τα στελέχη που θα καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις στον δημόσιο τομέα.

Σ’ αυτό το μητρώο θα μπορούν να εντάσσονται και όσοι εργάζονται σε ανώνυμες εταιρίες και ΝΠΙΔ. Επίσης θα παρουσιαστεί και η πρόταση της κυβέρνησης για την αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα και μάλιστα η κυβέρνηση προϊδεάζει με νόημα ότι «δεν θα έχει καμία σχέση με την αξιολόγηση τύπου Μητσοτάκη» αφήνοντας αιχμές για τα έργα και τις ημέρες του νυν προέδρου της ΝΔ επί υπουργίας του στο διοικητικής μεταρρύθμισης για την οποία άλλωστε το Μαξίμου του καταλογίζει χιλιάδες απολύσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έκρυβε χθες τον ενθουσιασμό του για το γεγονός πως τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2015 ως προς τα έσοδα ήταν αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η κυβέρνηση τα καθαρά φορολογικά έσοδα για τον Οκτώβριο ήταν αυξημένα σε ποσοστό 20,92%, για τον Νοέμβριο σε ποσοστό 13,45% και για τον Δεκέμβριο σε ποσοστό 12,22% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες της προηγούμενης χρονιάς.

Για το Μέγαρο Μαξίμου οι συζητήσεις περί δημοσιονομικού κενού με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία ακυρώνονται κι επομένως όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη η τρόικα πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ζητήσει την επιβολή νέων μέτρων από την κυβέρνηση.

Η είδηση όμως από την κυβέρνηση βγήκε χθες δια στόματος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος σε συνέντευξή του (SBC) προανήγγειλε πως οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που θα δοθούν θα είναι λιγότερες από πέντε.

Ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε ότι λόγω της πτώσης της διαφήμισης τα σχήματα που θα διαμορφωθούν θα πρέπει να είναι βιώσιμα μη κρύβοντας την αισιοδοξία του για την προοπτική συναίνεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων του ΕΣΡ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ